MUP KS: Hapšenja zbog krađe, razbojništva…

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsilo je jučer tri osobe, navedeno je u izvještaju o događajima koji su obilježili srijedu na području KS.

Kako je navedeno u izvještaju, dan su obilježila hapšenja zbog krađe i razbojništva. Izvještaj pogledajte u nastavku.

Jučer su policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivična djela iz člana 286. (krađa) i člana 289. (razbojništvo) KZ F BiH, a na osnovu potraga raspisanih od Općinskog suda Sarajevo i PU Živinice, lišili slobode lice A.M. rođen 1992. godine iz Ilidže. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana policijski službenici Pete PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (krađa), lišili slobode lice S.L. rođen 1993. godine iz Ilidže. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su jučer slobode lice V.L. rođen 1982. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopšteno je.

Najnovije

Shanghai produžava obavezno testiranje na koronu

Kineski najnaseljeniji grad Šangaj, produžio je obavezno nedjeljno testiranje na kovid do kraja septembra, sa namjerom da epidemiju korone...