MUP KS: Hapšenja zbog krađe, razbojništva…

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsilo je jučer tri osobe, navedeno je u izvještaju o događajima koji su obilježili srijedu na području KS.

Kako je navedeno u izvještaju, dan su obilježila hapšenja zbog krađe i razbojništva. Izvještaj pogledajte u nastavku.

- -

Jučer su policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivična djela iz člana 286. (krađa) i člana 289. (razbojništvo) KZ F BiH, a na osnovu potraga raspisanih od Općinskog suda Sarajevo i PU Živinice, lišili slobode lice A.M. rođen 1992. godine iz Ilidže. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana policijski službenici Pete PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (krađa), lišili slobode lice S.L. rođen 1993. godine iz Ilidže. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su jučer slobode lice V.L. rođen 1982. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopšteno je.

Najnovije

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu 2.520 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju. Oni traže od Vlade KS da...