- Advertisement -

MUP Makedonije demantirao: Migrant uhapšen u BiH lažno optužen da je izvršio ubistva

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Makedonije demantirao je navode policijskog komesara Unsko-sanskog kantona Muje Koričića, koji je prije nekoliko dana izjavio da je Velikoj Kladuši uhapšen migranta za kojega je dodatnom istragom utvrđeno da je osumnjičen za ubistvo pet osoba u sukobu migranata u Makedoniji.

Iz MUP-a Makedonije su istakli da na teritoriji Makedonije uopće nije registriran slučaj u kojem je migrant počinio petostruko ubistvu.

“Niti u jednom sektoru unutrašnjih poslova nije registrovan takav slučaj, a samim tim nema ni takvog osumnjičenog”, saopćeno je iz makedonskog MUP-a, prenosi  makedonski portal Republika.

Podsjetimo, komesar Ministarstva unutrašnjih poslova USK Mujo Koričić izjavio je kako je u Velikoj Kladuši policija prije 15 dana policija uhapsila migranta za kojega je dodatnom istragom ustvrdila da je osumnjičen za ubistvo pet osoba u sukobu migranata u Makedoniji.Ovu informaciju prenijeli su brojni mediji u Bosni i Hercegovini i regionu, piše radiosarajevo.ba.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Policija rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu, “gej marš” godinama je zabranjen u Turskoj

Turska policija razbila je masu koja se okupila danas u Istanbulu kako bi održali paradu ponosa u ovom gradu....