Mustafa: Ratifikacija sporazuma sa Srbijom nije moguća bez opozicije

Preporučujemo

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa ocijenio je da predsjednik Kosova Hašim Tači može da se fotografiše u Briselu, ali da bez opozicije nema ratifikacije eventualnog sporazuma Beograda i Prištine.

Mustafa je na Fejsbuku sinoć objavio da je za suštinski dijalog sa Srbijom i da u interesu Kosova treba ići na nove vanredne parlamentarne izbore koji bi formirali jaku vlast i opoziciju bez Srpske liste.

- -

“Danas smo doživjeli težak dan za parlament i Kosovo. Ono što smo vidjeli govori da vlast vara sebe i da pokušava da prevari Brisel i Vašington da predstavlja većinu, jer to u suštini nije. Oni kao pojedinci i kao ekipe mogu da idu i da se slikaju u Briselu, ali ni predsjednik ni Vlada ne mogu da sklope nijedan sporazum, jer bez opozicije ne mogu da ga ratifikuju u Skupštini”, smatra Mustafa.

Lider DSK ističe da je jasno da je za suštinski, ozbiljan dijalog u interesu Kosova potrebna jaka vlast i opozicija, van margina Srpske liste.

“Potrebni su novi izbori za ozbiljan i odgovoran dijalog. Ne manipulacije zarad očuvanja vlasti”, napisao je Mustafa.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...