- Advertisement -

Narodna kuhinja Stari Grad nastavlja podjelu hrane oboljelima od dijabetesa

Preporučujemo

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva  rada i socijalne politike Federacije BiH u iznosu od 30.000 KM uprava Narodne kuhinje „Stari Grad“ je ponovo pokrenula projekat ishrane svojih korisnika oboljelih od dijabetesa.

Prve korpe sa hranom posebno napravljene za ovakve osobe su podijeljene u srijedu 10. oktobra 2018. godine.

-Tokom jučerašnjeg dana podijeli smo 45 korpi sa hranom za dijabetičare koje sadrže 14 namirnica prilagođenih za njihovu ishranu. Osim razne vrste povrća i mlijeka i mliječnih proizvoda u korpi se nalazi i pileći fileti, integralna tjestenina, šećer za dijabetičare, ulje, kafa i crni hljeb.  Svi prijavljeni za ovaj program su morali u našu kuhinju donijeti  ljekarsku potvrdu da boluju od dijabetesa i primaju inzulin, te da im njihovo vlastito primanje nije veće od 300 KM. Zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva ovaj program možemo realizovati tokom naredna dva i pol mjeseca i svake srijede ćemo dijeliti korpe sa hranom za dijabetičare u periodu od 12 do 13 sati,. Ukoliko budemo našli nove donatore ovaj program ćemo produžiti, objasnila je Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje „Stari Grad“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Mehmedović: Neka Sattler sankcioniše Dodika i Čovića, dosta i njegovog plesa s ruskim balkanskim demonima

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine pozvao je šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna...