Novalić čestitao 1. maj: U budućnost gledajmo sa više nade i optimizma

Preporučujemo

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku, u kojoj se kaže:

-Uz iskrene čestitke, želim vam da ovaj praznik svih radnika svijeta provedete u tradicionalnom svečarskom ozračju optimizma, radosti, mira i razumijevanja, sa svojim najbližim, prijateljima, kolegama, komšijama i svim ljudima dobre volje. Ovo je prilika da se prisjetimo pošlosti radničkog pokreta koji je kroz stoljeća uspio da se izbori za svoja prava koja mu i pripadaju.

I radnici u Federaciji BiH ovih dana nastavljaju s potpisivanjem granskih kolektivnih ugovora koji im garantiraju ta neotuđiva prava, s novom nadom i optimizmom da će pozitivni ekonomski trendovi, koji su više nego očiti, biti nastavljeni.

Vlada FBiH pokrenula je reforme s ciljem podsticanja ekonomije, što se odrazilo na stabilniji privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, zbog čega su ostvarene značajne stope ekonomskog rasta.

To su dobri razlozi da u budućnost gledamo s više nade i optimizma i želim vam da i ovaj praznik provedete u tom duhu i ozračju, kaže se u prvomajskoj čestitki federalnog premijera Fadila Novalića.

Najnovije

Imamović: Imamo iznenadne upade Vojske Srbije koji podsjećaju na one za vrijeme agresije na BiH

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i član SDA Sandžaka Enis Imamović reagirao je povodom obuke borbenih timova i desanta...