Obilježena 25. tužna godišnjica stradanja stanovnika sarajevske Dobrinje

preporučujemo

Unija veterana Općine Novi Grad danas je organizovala obilježavanje 25. godišnjice stradanja građana naselja Dobrinja, prilikom održavanja Bajramskog turnira u malom fudbalu 1993. godine.

Delegacije Kantona i Grada Sarajeva te Općine Novi Grad položile su danas cvijeće na spomen obilježje koje se nalazi na parkingu između Trga djece Dobrinje i ulice Grada Bakua na Dobrinji.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo je istakao da se svi trebamo zapitati zašto i 25 godina kasnije niko nije odgovarao za ovaj gnusni zločin kada je iz pravca Veljina sa agresorskih položaja od dvije ispaljene minobacačke granate poginulo 15, a teže i lakše ranjeno više od 100 većinom mladih osoba.

„Građani opkoljenog Sarajeva i Dobrinjci koji su se nalazili u dvostrukom okruženju na sve moguće načine borili su se da prežive opsadu i ovaj Bajramski turnir u malom fudbalu bio je njihov način borbe da dokažemo da i u najtežim uslovima za život mi nastojimo živjeti civilizirano i dostajanstveno“, poručio je ministar Fišo.

Tog dana ubijeni su: Atif Bajraktarević, Mirza Deljković, Alija Godinjak, Alija Gojak, Adnan Mirvić, Kemal Mulaahmetović, Dragan Osadčij, Refik Ramić, Jusuf Razić, Munir Sabanić, Adel Selmanović, Danijel Šolaja, Damir Trebo, Asim Zagorica i Marko Žižić.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...