Okupljanje na Alipašinom Polju: Građani Sarajeva odali počast ubijenim policajcima

Preporučujemo

Građani Sarajeva, kako je najavljeno putem društvenih mreža, okupili su se večeras u 19 sati na Alipašinom Polju, na mjestu gdje su rano jutros brutalno ubijena dva sarajevska policajca.

Više od stotinu građana došlo je na posljednji oproštaj od voljenih prijatelja. Rodbina, prijatelji i komšije u miru i tišini večeras se pozdravljaju od voljenih. Tišinu razbijaju jecaji rodbine i prijatelja, koji uz paljenje svijeća  odaju počasti junacima, pripadnicima MUP-a KS.

- -

Građanka Sarajeva Aida Feraget, koja je na svom Facebook profilu najavila ovo mirno okupljanje, u razgovoru za Avaz.ba rekla je da će građani doći da odaju počast.

– Drugovi ubijenih policajaca žele da puste balon mira, pomole se svako na svoj način, zapale svijeću. Godinama upozoravam na nedostajuće pravosudne karike u sistemu dostizanja pravde, jer se MUP-u smanjuju ovlasti i čine ih nemoćnim da rade svoj posao. Kao građanka sam za to da se vrate ovlasti iz bivše Jugoslavije, tako da, kada moje dijete vidi policajca, osjeća se sigurno – rekla je Feraget.

Podsjećamo, jutros su u sarajevskom naselju Alipašino Polje automafijaši pucali na policijski automobil i jednog policajca ubili na mjestu događaja, a drugog teško ranili.

- -

Na mjestu napada stradao je Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije.

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...