Općina Vogošća sufinansira radove na utopljavanju OŠ „Porodice ef. Ramić

Preporučujemo

U sklopu Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP za implementaciju projekta “Zeleni ekonomski razvoj – Povećanje energetske efikasnosti u javnom sektoru u BiH”, UNDP, resorno ministarstvo Kantona Sarajevo i Općina Vogošća zajednički imlementiraju projekat povećanja energetske efikasnosti u OŠ “Porodice ef. Ramić” iz Semizovca. Projektom je obuhvaćena:

termoizolacija vanjskih zidova, sanacija i termoizolacija ravnog krova, termoizolacija stropa i tavanskog djela objekta, ugradnja novog gasnog kondezacionog kotla automatske sigurnosne regulacije, ugradnja novih cirkulacionih pumpi, novih balansirajućih ventila, ugradnja radijatorskih ventila kao i intervencija na cijevnoj mreži.

- -

Tim povodom je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić zajedno sa saradnicima obišao školu gdje se izvode završni radovi na utopljavanju.

Tokom obilaska Šemso Pačariz direktor OŠ „Porodice ef. Ramić“ je upoznao načelnika sa dinamikom izvođenja radova i tom se prilikom zahvalio načelniku Smajiću na podršci koju ova lokalna zajednica pruža iako osnovno obrazovanje nije u njenoj nadležnosti.

Vrijednost projekta je 561.063,27 KM, od čega UNDP i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo finsnira sa 461.063,27 KM, a Općina Vogošća sa 100.000,00 KM.

Načelnik Smajić je najavio skoru implementaciju projekta pristupnog puta i mosta sa istočne strane u odnosu na školu čime bi se upotpunosti riješio problem pješaka i motornih vozila, kao i lokalni put koji će prolaziti rubom Industrijske zone i ulaziti u naselje Poturoviće, tako da će djeca koja dolaze sa ovog područja imati bezbjedan put do škole.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...