Organizacija Pomozi.ba: Ušli smo u Hatay

Preporučujemo

Ušli smo u Hatay, objavili su timovi koji su ispred  organizacije Pomozi.ba.
“Kako ne bi bilo zabune, naši timovi nisu spasilački već timovi za pružanje humanitarne pomoći nastradalima”, objavili su na Facebook stranici Pomozi.ba.
Usljed razornog zemljotresa koji je sinoć pogodio jugoistočnu Tursku, a u kojem je poginulo više od 16.000 i povrijeđeno nekoliko hiljada osoba u ovoj zemlji, i Siriji, organizacija Pomozi.ba pokrenula je apel za pomoć.

“Svjesni smo da je država Turska dovoljno jaka da sama sanira posljedice najjačeg zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju u posljednjih 100 godina, ali bez obzira na to želimo da se barem na ovaj način, pa makar to za Tursku bilo i simbolično, odužimo za pomoć koja Bosni i Hercegovini stalno dolazi iz ove države. Pomozi.ba je zvanično registrovana u Turskoj, tako da ćemo putem našeg ureda, a u saradnji sa turskim organizacijama isporučiti pomoć najpogođenijim dijelovima Turske i Sirije koja bude najneophodnija u tom trenutku”, naveli su tada iz Pomozi.ba.

Dodali su da su građani BiH uvijek bili spremni da pomognu drugima u nevolji, što su u više navrata i dokazali.

Odziv bh.građana u ovoj akciji je veliki.

Najnovije

Njemačka zabrinuta za slobodu izražavanja i medija u RS

Savezna Republika Njemačka s velikom zabrinutošću posmatra napade na slobodu izražavanja i slobodu medija u Republici srpskoj, entitetu u Bosni...