Osmanović: Sredstva koja se izdavaju za sport nisu dovoljna

Preporučujemo

Danas je u Sarajevu državni ministar civilnih poslova Adil Osmanović razgovarao o finansiranju i izmjenama Zakona o sportu BiH sa predstavnicima Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta BiH, te predstavnicima krovnih sportskih saveza BiH.

-Sportskim savezima i komitetima treba jedna adresa na koju će se obraćati i predstaviti svoje probleme koje bi rješavalo Vijeće ministara BiH, zajednička je ocjena nakon današnjeg sastanka. Također, složili smo se da sredstva ovog Ministarstva namijenjena za sport nisu dovoljna. Treba mnogo više izdvajati za saveze koji su registrovani na državnom nivou, naglasio je Osmanović.

- -

 

Razgovaralo se i o izmjenama i dopunama Zakona o sportu BiH. Naglašeno je da bi savezi morali dobiti poziciju koja im pripada, a učesnici sastanka dotakli su se i teme kreiranja jedinstvene baze podataka o finansiranju sporta.

– Uspjesi naših sportista na međunarodnim takmičenjima su fantastični, ako sagledamo koju podršku i logistiku imaju od države. U 2016. godini izdvojeno je oko deset miliona KM, a otprilike isti iznos izdvojen je u prošloj godini i to je nedovoljno – pojasnio je Osmanović te pozvao ministre na entitetskom i kantonalnom nivo da se izbore da u rebalansima budžeta za ovu godinu izdvoje se veća sredstva za sport.

- -

(index.ba)

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...