Oštećen objekat katoličke crkve u Nacionalnom parku Kozara

Preporučujemo

Policijskoj stanici Kozarac, juče oko 14,20 časova, prijavljeno je na području Nacionalnog parka Kozara, na lokalitetu Stara Pilana, nepoznati izvršilac počinio krivično djelo “Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari” nad objektom katoličke crkve “Blažene djevice Marije”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, gdje je tom prilikom utvrđeno da su u vremenskom periodu od 8. do 26. septembra, od strane nepoznatog izvršioca oštećena ulazna vrata i prozor na vjerskom objektu, kao i dvije statue koje su se nalazile u unutrašnjosti objekta, od kojih je jedna pronađena odbačena u neposrednoj blizini vjerskog objekta”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da uz saglasnost okružnog javnog tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor, policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska izvršioca.

“Policijska uprava Prijedor osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na vjerske objekte te poziva građane na međunacionalnu toleranciju”, stoji u saopštenju.

Najnovije

Đoković izbacio velikog prijatelja, svi očekuju srbijansko-hrvatski derbi u finalu

Srbijanski teniser Novak Đoković u dva seta savladao je velikog prijatelja Vaseka Pospišila, a rezultat je glasio 7:6 (5)...