Pješke krenuo u Katar na Mundijal, u Iranu mu se gubi trag

Preporučujemo

Španski ljubitelj fudbala, koji pješke putuje od Madrida do Dohe na Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. nije se čuo sa svojim roditeljima i prijateljima od dana nakon što je prešao u Iran prije tri sedmice, saopštila je njegova porodica.

Bivši padobranac i vatreni navijač Real Madrida, 41-godišnji Santiago Sanchez, posljednji put je viđen u Iraku pošto je pješačio kroz 15 zemalja i naširoko podijelio svoje putovanje na popularnom instagram profilu u posljednjih devet mjeseci.

Sanchezova porodica se posljednji put čula sa njim 2. oktobra, dan pošto je prešao iračko-iransku granicu. Njegova majka Selija Kohedor i Sanchezov otac Santiago, podijelili su posljednju audio poruku koju im je njihov sin poslao tog jutra, navodno već sa iranskog tla. U njoj su se nalazili detalji o budućim planovima.

“Veoma smo tužni, ne prestajemo da plačemo”, rekla je Santiagova majka.

U Iranu su trenutno na snazi restrikcije struje, a u velikim dijelovima države ne funkcioniše internet sa mobilnih telefona, što se poklapa sa protestima protiv tamošnjih vlasti u više gradova.

Španski avanturista objasnio je kako je planirao da ode u Teheran, gdje je jedna televizijska stanica hjtela da ga intervjuiše. Poslije toga, Sanchezu se gubi svaki trag. U sve ovo uključena je i španska policija, koja je u kontaktu sa različitim organizacijama koje se bave nestalim osobama.

Image

Najnovije

Zatvori maksimalne sigurnosti: Evo gdje bi Jovica Stanišić i Franko Simatović mogli izdržavati kaznu

Presudom koju je donio Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS), bivši direktor Savezne državne bezbjednosti (SDB) Jovica Stanišić i...