Počela akcija MUP-a RS, hapšenje u Banjaluci i Laktašima

preporučujemo

U zajedničkim i planskim aktivnostima Policijske uprave Banjaluka i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, započeta je realizacija akcije kodnog naziva „Kantri“ koja se sprovodi sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata.

Policijski službenici su za sada uhapsili dvije osobe iz Banjaluke, a na osnovu naredbi nadležnih sudova izvršen je pretres na tri lokacije na području grada Banjaluke i opštine Laktaši. Tokom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba inicijala G. B.(1971) iz Banja Luke se sumnjiči da je tokom 2014. godine, na području opštine Laktaši izvršilo tri krivična djela „Teška krađa“ i krivično djelo „Teška krađa u pokušaju“ na štetu samostalnih trgovinskih radnji i kioska kao i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ .

Osoba inicijala M. K.(1965) iz Laktaša se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo “Teška krađa“, tokom 2017. godine u Banjaluci, kada je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata, ušlo u unutrašnjost porodične kuće odakle je otuđilo novac i zlatni nakit.

Sve dalje mjere i radnje prema uhapšenim osobama biće preduzete po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka,  piše N1.

Najnovije

Afera s nabavkom medicinske opreme u RS-u: Maske nabavljane za 0,36 KM, a prodavane za 6,90 KM

Zloupotrebama u vezi s nabavkom medicinske opreme u RS-u, tokom pandemije virusa korona, pričinjena je šteta entitetskom budžetu koja...