- Advertisement -

Pogledajte kako Aleksandar Vučić naređuje u studiju RTS-a

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je gostovao na Radioteleviziji Srbije, a njegovo obraćanje mnogim je gledateljima bilo neprijatno. Kabadahijski pristup, vođenje emisije kao da voditelja nema u studiju, naređivanje, pa i propitivanje novinara RTS-a Zorana Stanojevića obilježilo je nastup na Javnom servisu Srbije.

Tako je Vučić pokušao objasniti kako to ne utiče na tabloide jer, kako je to istakao, “ne stiže od obaveza”.

– Ja dnevno imam 10, 15 sastanaka, obilazim nekoliko mesta po Srbiji, da li mislite da imam vremena da uređujem novine? Da li mislite da oni mene slušaju? – pitao je Vučić voditelja RTS-a.

Na opasku novinara da mu je “teško da povjeruje u to”, uslijedio je žustar odgovor Vučića.

– Je l’ vi to stvarno pričate? Teško vam je da poverujete u to? A šta ste to vi večeras postavili šta sam je to hteo ili tražio od vas? Jesam li nešto tražio od vas? – niz je pitanja koja je postavio predsjednik Srbije u studiju RTS-a.

– Niste tražili ništa osim da… razgovaramo – procijedio je Zoran Stanojević.

Na ovu scenu reagovala je Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde i nosilac liste ujedinjene opozicije na parlamentarnim izborima, pa je prokomentarisala:

 – Au! Opet klizeći! Vučić na RTS-u objašnjava kako ne utiče na tabloide: “Evo, recite, jesam ja nešto tražio od vas?” Voditelj: “Niste, osim što ste tražili da… razgovaramo!” – napisala je Marinika Tepić na Twitteru i dodala:

Pročitajte:  Vučić: Za Srbiju EU strateški cilj

– Ovako Vučić naređuje državnoj televiziji da ga pozove!

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Nedžad Husić u finale Evropskog prvenstva

Najbolji taekwondoista Bosne i Hercegovine Nedžad Husić plasirao se u finale Evropskog taekwondo prvenstva u Manchesteru. Husić je u kategoriji...