Popravka voza koji je iskočio iz šina kod Čapljine koštat će 300.000 KM

Preporučujemo

Procijenjena šteta na lokomotivi i vagonima voza Željeznica FBiH koji je prošle godine iskočio iz šina iznosi 300.000 konvertibilnih maraka, prenio je avaz.

Prema procjeni Stručne komisije JP “Željeznice FBiH” šteta na lokomotivi iznosi 150.000,00 KM, a na Talgo vagonima 150.000,00 KM i isti će se popraviti u radionicama JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo i nakon popravke pustiti u saobraćaj.

- -

Podsjećamo, putnički BH voz na relaciji Sarajevo-Čapljina, u decembru prošle godine je iskočio iz šina prilikom nailaska na odron kamena, odnosno stijene na pruzi u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine.

Voz je gurao stijenu ispred sebe i oštetio kolosijek u dužini od 150-160 m, a lokomotiva na vozu se otkvačila od garniture, iskočila i prevrnula se na bok do korita rijeke Neretve. Lokomotiva je za sobom povukla prvi vagon od garniture koji je iskočio prema lokalnoj cesti, te još tri vagona.

U nesreći je lakše povrijeđen mašinovođa, a niko od 26 putnika nije zadobio povrede.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...