Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio dopremijera Kraljevine Maroko Lachena Daoudija

Preporučujemo

Sagovornici su naglasili prijateljske odnose dviju zemalja i dobre bilateralne odnose na političkom planu, naglasivši da je neophodno unaprijediti ekonomsku saradnju.

Dopremijer Daoudi, koji je gost Sarajevo Business Foruma, naglasio je da poseban interes za saradnju postoji u oblastima poljoprivrede i turizma. Postoji interes i za razmjenu studenata, te za zajednički nastup privrednika iz Bosne i Hercegovine i Kraljevine Maroko.

Planirano je i organiziranje sajma bh. privrede u Kraljevini Maroko, što će biti prilika da se kompanije iz Bosne i Hercegovine pojave na tamošnjem tržištu, ali i na tržištima drugih afričkih država.

Predsjedavajući Izetbegović naglasio je da Bosna i Hercegovina nudi brojne mogućnosti za investiranje u oblastima poljoprivrede, metalske i drvne industrije i energetike. Izrazio je očekivanja da će u najskorije vrijeme ekonomska saradnja Bosne i Hercegovine i Kraljevine Maroko biti intenzivirana.

Predsjedavajući Izetbegović se zahvalio na pozivu da posjeti Kraljevinu Maroko.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...