Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio dopremijera Kraljevine Maroko Lachena Daoudija

preporučujemo

Sagovornici su naglasili prijateljske odnose dviju zemalja i dobre bilateralne odnose na političkom planu, naglasivši da je neophodno unaprijediti ekonomsku saradnju.

Dopremijer Daoudi, koji je gost Sarajevo Business Foruma, naglasio je da poseban interes za saradnju postoji u oblastima poljoprivrede i turizma. Postoji interes i za razmjenu studenata, te za zajednički nastup privrednika iz Bosne i Hercegovine i Kraljevine Maroko.

Planirano je i organiziranje sajma bh. privrede u Kraljevini Maroko, što će biti prilika da se kompanije iz Bosne i Hercegovine pojave na tamošnjem tržištu, ali i na tržištima drugih afričkih država.

Predsjedavajući Izetbegović naglasio je da Bosna i Hercegovina nudi brojne mogućnosti za investiranje u oblastima poljoprivrede, metalske i drvne industrije i energetike. Izrazio je očekivanja da će u najskorije vrijeme ekonomska saradnja Bosne i Hercegovine i Kraljevine Maroko biti intenzivirana.

Predsjedavajući Izetbegović se zahvalio na pozivu da posjeti Kraljevinu Maroko.

Najnovije

Zašto niko nije uhapšen zbog uništavanja Fabrike duhana Sarajevo?

Proteklih dana policija je uhapsila skoro kompletan menadžment jedine domaće farmaceutske kompanije Bosnalijek, usred svjetske pandemije koronavirusa čiji se...