Predsjednica Kosova: Pamtit ćemo 11. juli i to svaki dan!

Preporučujemo

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani oglasila se nakon usvojene Rezolucije o Srebrenici i poručila da na ovaj način svijet budućim generacijama daje priliku da izvuku poruke iz srebreničkog genocida.

“Priznanje je ključni korak prema pomirenju i borbi protiv negiranja genocida. Neophodan je za ozdravljenje i trajni mir, pružajući utjehu majkama Srebrenice i svim preživjelim članovima porodica, osiguravajući da njihovi najmiliji nikada ne budu zaboravljeni”, kaže Osmani.

- -

“Onima koji su neumorno radili protiv današnje Rezolucije: Poricanje genocida nikada neće utrti put miru. Glasovi onih koji su kao djeca preživjeli te užase podsjećaju nas da prekid negiranja genocida nije samo politička i pravna obaveza, već i kolektivna moralna dužnost. Moramo biti ujedinjeni u borbi za istinu i pravdu. Vodimo se oštrim podsjetnikom u riječima nevinog djeteta koje pita svoju majku: “Majko, vojnici ubijaju djecu malim mecima, zar ne?”, poručila je Osmani na platformi X.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...