Predsjedništvo BiH nije snosilo troškove putovanja Čovića na utakmicu u Rusiju

Preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović nije boravio u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji nego je karakter posjete bio privatno putovanje i lično je snosio troškove putovanja i boravka u toj zemlji.

U saopćenju Kabineta člana Predsjedništva BiH istaknuto je da se u medijima pojavio zlonamjerni falsifikat interne narudžbenice Predsjedništva BiH o čemu će biti informirane nadležne institucije, te se zahtjeva od medija da tu činjenicu prezentiraju javnosti.

“Predsjedništvo BiH nije ni na koji način participiralo u troškovima ovoga putovanja. S obzirom na to da je karakter posjete privatne prirode, broj osoba koje su putovale s članom Predsjedništva BiH, izuzimajući one koji su putovali po službenoj dužnosti, stvar je lične prirode. Ruska Federacija je za sve državnike koji su doputovali zbog Svjetskog prvenstva, a bez obzira na karakter posjete, osigurala protokolarnu i logističku podršku, kao i policijsku pratnju, zaključak je iz saopćenja Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...