Prošlo je 26 godina od pogibije narodnog heroja Safeta Hadžića

Preporučujemo

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe ispred spomen-obilježja podignutog u čast narodnog heroja Safeta Hadžića ispred sarajevske Općine Novi Grad, delegacije vlasti i boračkih organizacija, te ratnih saboraca su u srijedu 18. aprila 2018. godine obilježili 26. godišnjicu od pogibije ovog narodnog heroja.

U ime Općine Centar cvijeće su položili načelnik Nedžad Ajnadžić i predsjednik Komisije za boračka pitanja Općine Centar Dževad Jusić.

- -

Na današnji dan zajedno sa Hadžićem prilikom pokušaja izvlačenja oružja iz vogošćanske fabrike namjenske industrije Pretis također su poginuli njegovi saborci Sead Velić, Nermin Zeljković, Fahrudin Čavčić, Almir Islamović i Senad Čirić.

U vrijeme pogibije Hadžić je obavljao dužnost predsjednika Kriznog štaba Patriotske lige za regiju Sarajevo.

Posthumno mu je dodijeljen čin brigadnog generala i odlikovan je ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan“ 1992, kao i Ordenom heroja oslobodilačkog rata 1994. godine.Nakon njegove pogibije ostala je supruga Džemila i troje djece: Nezir, Almira i Amila.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...