Prošlo je 26 godina od pogibije narodnog heroja Safeta Hadžića

Preporučujemo

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe ispred spomen-obilježja podignutog u čast narodnog heroja Safeta Hadžića ispred sarajevske Općine Novi Grad, delegacije vlasti i boračkih organizacija, te ratnih saboraca su u srijedu 18. aprila 2018. godine obilježili 26. godišnjicu od pogibije ovog narodnog heroja.

U ime Općine Centar cvijeće su položili načelnik Nedžad Ajnadžić i predsjednik Komisije za boračka pitanja Općine Centar Dževad Jusić.

Na današnji dan zajedno sa Hadžićem prilikom pokušaja izvlačenja oružja iz vogošćanske fabrike namjenske industrije Pretis također su poginuli njegovi saborci Sead Velić, Nermin Zeljković, Fahrudin Čavčić, Almir Islamović i Senad Čirić.

U vrijeme pogibije Hadžić je obavljao dužnost predsjednika Kriznog štaba Patriotske lige za regiju Sarajevo.

Posthumno mu je dodijeljen čin brigadnog generala i odlikovan je ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan“ 1992, kao i Ordenom heroja oslobodilačkog rata 1994. godine.Nakon njegove pogibije ostala je supruga Džemila i troje djece: Nezir, Almira i Amila.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...