Uskoro rezultati vještačenja u slučaju “Dragičević”

preporučujemo

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka potvrdilo je danas da zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, preduzima sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića.

“U radu na ovom predmetu učestvuje tim tužilaca koji zajedno sa policijskim službenicima vrše provjere određenih lica i njihova saslušavanja”, navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Dodaju da se provjere obavljaju u različitim pravcima i biće nastavljene i narednih dana, te da će uskoro Tužilaštvu biti dostavljeni i rezultati naređenih vještačenja.

“Mediji, ali i cjelokupna javnost moraju imati razumijevanja i znati, da Tužilaštvo obavlja svoju funkciju u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i na osnovu Zakona Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, nezavisno je u svom radu i ne može donositi preuranjene zaključke pod pritiskom javnosti”, naveo je Želimir Lepir, glavni okružni javni tužilac.

Naveo je da će Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obavjestiti javnost, po okončanju svih naloženih provjera i utvrđivanja pravno relevantnih činjenica u vezi sa okolnostima smrti Davida Dragičevića, pišu Nezavisne novine.

Najnovije

Zoran Milanović dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović posjetit će u narednim danima Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz njegovog ureda. Kako je iz Ureda predsjednika...