Reprezentativni sindikat radnika BHRT izlazi na protest upozorenja 28. maja

Preporučujemo

Reprezentativni sindikat radnika u BHRT-u, zbog katastrofalne finansijske situacije u kojoj se nalaze uposlenici BHRT-a, najavio je protest upozorenja.

Protest će biti održan u utorak, 28. maja, u zgradi RTV doma u 14.00 sati.

- -

Iz Sindikata poručuju da se nadaju da će uspjeti sačuvati Javni RTV servis BiH od gašenja, s obzirom na to da se trenutno nalazi u najtežoj situaciji od kada postoji.

“Nama je došlo preko glave, radnici su nam gladni, kamermani, reporteri… mnogi koji rade u ovoj zgradi i bez kojih ne bi bilo programa Javnog servisa Bosne i Hercegovine. Ljudi ne mogu živjeti sa manje od 800 KM mjesečno, a sada ni to ne primaju i ne znaju kada će primiti. Zbog toga smo odlučili na sjednici Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u da ćemo u utorak, 28. maja, pokrenuti protest upozorenja sa kojeg ćemo posljednji put uputiti upozorenje i apel da se nešto riješiti mora. Gladni stomaci su progovorili, gospodo neka vam je jasno. Državni javni servis jest jednako država. Ovi radnici više neće raditi gladni”, rekla je Merima Kurtović Pašalić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Podsjećamo, novac prikupljen od RTV takse u Federaciji BiH i dalje stoji zaleđen na računu “Elektroprivrede BiH”, jer nema dogovora o pravednoj raspodjeli sredstava između menadžmenta BHRT-a i Federalne televizije.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...