Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Devetogodišnja kćerka vidjela smrt roditelja

Preporučujemo

“Strašno, ne znam šta se dogodilo, kako su nastradali. Nikada nije niti ludovao s autima, niti je bio lud za njima, već suprotno, bio je savjestan i miran vozač. Šta se dogodilo, ne znamo. Ovo je strašno, jeza me hvata kad se samo sjetim što se dogodilo. Ovo je velika tragedija, nemam riječima kojima bi je izrekao”, rekao je za 24sata.hr prijatelj supružnika koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći iz Vrbovskog.

Iza njih je ostala njihova devetogodišnja kćerkica koja je teško povrijeđena.

Oni su se zajedno vozili na staroj Riječkoj cesti DC 3 kada su, iz za sada neutvrđenog razloga, na ravnici kod Vukove Gorice Škodom prešli u suprotnu traku te su se, uz naglo kočenje, vratili nazad u deso, kada su sletili te udarili u stablo.

Supružnici od 39 i 43 godine su poginuli odmah, na mjestu nesreće. Pozadi se nalazila njihova kćerka kojoj je zgužvani lim karoserije ukliještio nogu.

Hitno je prevezena u karlovačku bolnicu, a njeno stanje je sada stabilno te je zadržana na  liječenju.

Kako pišu hrvatski mediji, ova porodica je krenula u Karlovac na autobusku stanicu, gdje ih je čekao sin iz prvog braka A.K. koji se vraćao sa sezonskog rada u vodicama.

Preminula A.K. je radila u stanici policije kao sekretarica, dok je D.K. radio u lokalnoj pilani, a bio je i dobrovoljni vatrogasac.

Njihove komšije kažu da su bili skladna porodica te su svaki trenutak provodili zajedno.

Foto: PIXELL

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...