SBB se ponosi ratnim putem 5. korpusa i vjeruje u Dudakovićevu nevinost

Preporučujemo

SBB je reagovao povodom hapšenja komandanta Armije RBiH Atifa Dudakovića te navode kako svi koji su “bili u redovima Armije RBiH, branili Bosnu i Hercegovinu i bili svaki dan rata pod udarima višestruke unutrašnje i vanjske  agresije, znaju oslobodilački put Petog korpusa i historijske pobjede koje se i danas izučavaju na najpoznatijim vojnim akademijama širom svijeta”.

“Ponosni smo na taj put i uvjereni u oficirsku i patriotsku čast generala Dudakovića i drugih koji su danas lišeni slobode. Sigurni smo da će oni svoju nevinost lahko dokazati i da nije moguće nikakavo retroaktivno izjednačavanje žrtve i agresora. Kao što bezrezervno vjerujemo u nevinost generala Dudakovića, želimo da vjerujemo i u pravnu državu, gdje će najveće patriote ove zemlje imati priliku na fer odbranu i oslobađanje, što je bio slučaj sa generalom Seferom Halilovićem i drugima pred Sudom u Hagu”, saopšteno je.

SBB smatra da “sigurnosne službe i tužilaštva trebaju raditi na procesuiranju svakog eventualnog zločina, ali smo zabrinuti činjenicom da se vodeći oficiri  Petog  korpusa na svaki način godinama medijski i politički kompromitiraju i tako pripremaju za kolektivno procesuiranje”.

“Kao patriotska i državotvorna stranka, SBB želi da vjeruje u nezavisnost policijskih, tužilačkih i sudskih struktura, čiji profesionalni standardi trebaju biti na najvišem evropskom i svjetskom pravnom nivou”, saopšteno je.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...