Sebija Izetbegović se distancira: Degradirala doktoricu koja je vještačila Alisu Mutap

Preporučujemo

Kada je pretprošle godine nakon Odluke Vlade FBiH o smjeni Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo i ostavke prof. dr. Rusmira Mesihovića, na mjestu direktora UKCS-a, za novu v.d. generalnog direktora izabrana je Enra Suljić, znalo se za koga se ta fotelja čuva. Prof. dr Enra Suljić je specijalista i šefica Katedre za neurologiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, piše The Bosnia Times.

Nakon što je Sebija Izetbegović imenovana direktoricom UKSC-a, te postala medijska ličnost numero uno u Bošnjaka, prilikom svakog medijskog nastupa direktorice Izetbegović negdje je u blizini bila doktorka Suljić. Čak se usuđivala na press konferencijama šaptati joj na uho tako da je upamćena kao Sekina suflerka.

Zato je tako brzo prostrujala vijest o novim smjenama u Hitnoj pomoći i UKSC-u među kojima se spominje i ime dr Suljić. Navodno ju je direktorica Izetbegović degradirala nakon težeg konflikta koji je izbio između njih.

Niko još ne zna pozadinu i motive degradacije dr Suljić, ali sigurno je da se ovdje ne radi o hiru, čemu je sklona gospođa Izetbegović, niti o personalnoj svađi.

Dr Suljić je dospjela u javnost zbog vještačenja u slučaja ubistva Dženana Memića. Ona je vještačila i ustanovila oblik epilepsije kod Alise Mutap koja je imala za posljedicu amneziju. Mutap je ključni svjedok ovog ubistva, a ovakvo vještačenje dr Suljić ide u prilog tužilaštvu koje tvrdi da Memić nije ubijen već da je usmrćen usljed saobraćajne nesreće.

Pošto se spekulira da je u aferu ubistva Memića umiješan sin Alije Budnje, saznanja da je dr Suljić toliko blizak prijatelj bogatoj familiji Budnjo, tako da je sa njima išla i na piknik, njeno vještačenje se smatra pristrasnim.

Pošto sudski proces još traje i ovakve spekulacije mogu imati samo političku težinu, tim prije jer se Budnjo smatra vrlo moćnim SDA-ovim čovjekom, posebno u Sarajevu, budući kandidati na listama SDA morat će računati na njega u smislu podrške ili distanciranja.

Zato bračni par Izetbegović ne propušta gala iftare kao i gala večere kakve inače priređuje Budnjo u svojim hotelima na Ilidži.

Budnjo je bio zakleti Tihićevac i to mu Izetbegović(i) nikad neće oprostiti, ali ga se još boje jer je još uvijek moćan toliko da može zadati glavobolje protivnicima. Budnjin kandidat za člana Predsjedništva je Adil Osmanović, sa kojim je ovih dana pio kahve.

Zato je moguće da je Izetbegovićka saznala nešto što javnost još ne zna o slučaju ubistva Memića, te se želi distancirati od ovog slučaja a posebno od korumpiranih doktora vještaka, među kojima je, to je bar doktorima jasno, i dr Suljić, koja je jeftino prodala čast svoje profesije.

Najnovije

Danas počinje prodaja ulaznica za 28. SFF

Danas u 10 sati u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje prodaja ulaznica za filmove...