Šepić: Zdravstvo u BiH ne smije biti marioneta privatnih politika

Preporučujemo

Ljekarska komora Kantona Sarajevo danas na Skupštini Komore bira novog predsjednika. Kandidati su prof.dr. Ismet Gavrankapetanović i doc. dr. Zaim Jatić. Nezavisni blok, kao politički projekat koji se zalaže za prava sposobnih i stavlja ih iznad podobnih, smatra da u ovakvim situacijama i izborima politika ne smije biti uključena.

”Nezavisni blok će uvijek podržavati sposobne ljude u svim sferama života i djelovanja jer ćemo uvijek aspekt sposobnosti stavljati iznad podobnosti, što je posebno važno za zdravstvo. Pravo na zdravlje je osnovno ljudsko pravo i one ne smije biti pod uticajem politike, niti politika smije uticati na kvalitet zdravstvene usluge naših građana. Životi ljudi nisu nešto čime se politika smije igrati i medicina ne smije biti marioneta politike. Nezavisni blok će se zalagati i podržavati medicinu baziranu na znanju i struci a ne na podobnosti pojedinih centara moći i pojedinaca. U tom smislu, podržavamo izbor odgovornog i kvalitetnog doktora – dokazanog stručnjaka u zemlji i izvan nje na čelo Ljekarske komore Kantona Sarajevo ma kako se on zvao i odakle dolazio. Smatramo da je jedini pravi put da se na takvo mjesto tajnim glasanjem biraju doktori koji su odmaknuti od direktne politike i koji će svoju pozitivnu energiju usmjeriti isključivo na dobrobit pacijenata i medicinske struke. Iz tog razloga, podržavamo izbor najbolji i vjerujemo u izbor doktora koji nisu političke marionete i koji svoje karijere grade na bazi struke”, izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Najnovije

Američka valuta nadjačala euro: Koliko Bosna i Hercegovina ima duga u dolarima?

Nakon što je američki dolar nadjačao euro, stižu zabrinjavajuće vijesti za države čiji je vanjski dug u dolarima. U tom...