- Advertisement -

Sindikat o postupku Zorana Čegara: Tražimo hitnu istragu i poduzimanje odgovarajućih mjera

Preporučujemo

Sindikat službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FUP) oglasio se povodom incidenta u kojem je učestvovao njihov član Zoran Čegar.

– Povodom snimka koji se sinoć pojavio na portalima i društvenim mrežama, a na kome se vidi kako visoko rangirani policijski službenik Federalne uprave policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova nakon rasprave više puta udara mladića koji radi na privatnom parkingu, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika – navodi se u saopćenju.

Dragan Obradović, predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, kaže kako u svoje lično ime osjeća potrebu da javno reaguje i najoštrije osudim neprihvatljivo ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika Federalne uprave policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

– Stoga, hitno tražim provođenje istrage i poduzimanje odgovarajućih mjera od nadležnih organa protiv policijskog službenika u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, koji je svojim ponašanjem narušio ugled policije – saopćeno je.

Podsjećamo, sinoć je objavljen snimak s videonadzorne kamere privatnog parkinga na području Općine Stari Grad u Sarajevu koji prikazuje kako načelnik sektora uniformisanje policije FUP-a Zoran Čegar tuče mladića koji radi na tom parkingu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...