Skupština HNK o kupovini hotela ‘Ero’

Preporučujemo

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) poslanici će razmatrati Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju HNK za kupovinu zgrade “Hotela Ero”.

Vlada HNK u junu 2017. godine donijela je odluku o kupovini zgrade tog mostarskog hotela u kojoj bi trebalo da budu smještene sve kantonalne institucije, ali do danas kupoprodajni ugovor nije potpisan.

Radnici “Ere” nadaju se da bi, u sklopu te prodaje, mogao biti riješen i njihov status. Naime, u posljednje četiri godine za 62 radnika hotela “Ero” nisu uplaćivani doprinosi, zbog čega ne mogu ostvariti pravo na penziju ni otići na zavod za zapošljavanje.

- -

Prošlog mjeseca, ogorčeni izjavom federalnog premijera Fadila Novalića kako je rješavanje njihovog statusa problem Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, radnici su na dva sata isključili struju federalnim ministarstvima smještenim u tom objektu.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...