Skupština HNK o kupovini hotela ‘Ero’

Preporučujemo

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) poslanici će razmatrati Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju HNK za kupovinu zgrade “Hotela Ero”.

Vlada HNK u junu 2017. godine donijela je odluku o kupovini zgrade tog mostarskog hotela u kojoj bi trebalo da budu smještene sve kantonalne institucije, ali do danas kupoprodajni ugovor nije potpisan.

Radnici “Ere” nadaju se da bi, u sklopu te prodaje, mogao biti riješen i njihov status. Naime, u posljednje četiri godine za 62 radnika hotela “Ero” nisu uplaćivani doprinosi, zbog čega ne mogu ostvariti pravo na penziju ni otići na zavod za zapošljavanje.

Prošlog mjeseca, ogorčeni izjavom federalnog premijera Fadila Novalića kako je rješavanje njihovog statusa problem Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, radnici su na dva sata isključili struju federalnim ministarstvima smještenim u tom objektu.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...