Slovenski reprezentativac osuo paljbu po FIBA i kvalifikacijama: Ovo je sve jedno veliko sr***

preporučujemo

Reprezentativac Slovenije Klemen Prepelič osuo je paljbu po Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) zbog sistema kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Aktuelni prvaci Evrope doživjeli su prethodne večeri poraz u Belorusiji (93:92) u drugom ‘prozoru’ kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine, a upravo je Prepelič promašio šut za pobjedu.

“Kvalifikacije za Mundobasket su neregularne. Hiljadu i jedna stvar se promijenila u posljednjem minutu. Ovo je sve jedno veliko sr*nje, ali smo svi u istom sr*anju. Moramo da prihvatimo sve ovo jer nemamo nikakav uticaj na situaciju”, rekao je Prepelič, a prenosi slovenački portal ‘Ekipa 24’.

‘Zmajčeki’ sada imaju polovičan učinak poslije četiri runde i zauzima drugo mjesto u konkurenciji četiri tima, ali svakako im nije ugrožen prolaz jer čak tri ekipe idu dalje.

“Svakog dana branite titulu prvaka Evrope. Svakog dana morate da dokazujete da ste najbolji. Ne smijete sebi da dozvolite ovakve poraze. Nekoliko nas ušlo je u ovaj meč kao da je u pitanju prijateljska utakmica, a ne veoma važan duel. Sada ćemo bodove morati da tražimo protiv ekipa koje su, barem na papiru, mnogo bolje od Bjelorusije”.

Najnovije

Sifet Podžić: BiH je na posljednjoj stepenici za članstvo u NATO-u

Bosna i Hercegovina je u Akcionom planu za članstvo (MAP) u Sjevernoatlantskom savezu (NATO) što je posljednja stepenica za...