Slučaj Dragičević: Vasković pozvan na saslušanje u Republičko javno tužilaštvo

Preporučujemo

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala poziva Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka, saopćeno je danas.

Kako se navodi, Vasković je pozvan na saslušanje javnim sredstvim informisanja jer “izbjegava lično primiti poziv”.

- -

“Slobodan Vasković poziva se da dana 16.10.2018. godine u 09.00 časova pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi sa iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

S obzirom da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi sa njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja.

U prilogu ovog saopštenja, dostavlja se i poziv za saslušanje svjedoka”, navedeno je u saopćenju.

Podsjetimo, Vasković je 4. oktobra objavio je tekst u kojem je otvoreno prozvao imena osoba za koje tvrdi da su naredili i ubili Davida Dragičevića.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...