Sparkasse banka uručila opremu za spašavanje GSS-u

Preporučujemo

Direktor Sparkasse Bank dd BiH, Sanel Kusturica, uručio je proteklog vikenda na Bjelašnici opremu za spašavanje Gorskoj službi spašavanja Sarajevo.

Riječ je o vrijednoj opremi namijenjenoj za spašavanje života na vodi i na brzim vodama.

- -

“Gorska služba spašavanja stanica Sarajevo, pored svoje izuzetno humane ali moram reći i hrabre misije u spašavanju ljudskih života se često odaziva akcijama koje se organizuju u lokalnoj zajednici. Iako je riječ o neprofitnoj organizaciji čiji su članovi volonterke i volonteri, njihov rad i njihove aktivnosti su od velike važnosti za sve nas. Upravo zato, izuzetno mi je zadovoljstvo da smo na ovaj način mogli pomoći Gorskoj službi spašavanja i siguran sam da novi setovi opreme idu u prave ruke“, izjavio je Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank dd BiH.

Napominjući da ovo nije prvi put da se Sparkasse Bank u BiH uključuje u podršku radu udruženja koja svoje aktivnosti usmjeravaju na dobrobit zajednice u kojoj djeluju, Dženadin Veladžić, predsjednik GSS izjavio je da je donacija stigla u pravo vrijeme.

“Raduje me da je Sparkasse Bank prepoznala značaj naše službe i potrebu za boljom spremnošću u segmentu spašavanja života na vodi, te podržala nabavku neophodne opreme u vrijednosti od 6.000,00 KM. Mogu zasigurno reći da će tim Gorske službe spašavanja sa ovom opremom biti kvalitetnije pripremljen za podršku lokanoj zajednici u vanrednim situacijama“, izjavio je Veladžić.

Dio uposlenika Sparkasse banke imao priliku juče posjetiti i centar GSS na Bjelašnici, te se upoznati sa aktivnostima ove službe u proteklom periodu, ali i vidjeti kako izgleda jedan dan obuke članova službe spašavanja.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...