Spriječeno krijumčarenje stranaca preko bh. granice

Preporučujemo

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su spriječili krijumčarenje 13 osoba afroazijskog porijekla preko bh. granice, saopćeno je danas iz GP BiH.

Kako je saopćeno iz Granične policije danas, operativnim radom službenici Jedinice granične policije Hum spriječili su krijumčarenje osam stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Sirije. Kontrolirani su u mjestu Tjentište, u Pasatu bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao D.M. (1991.).

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente i predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

U mjestu Vardište službenici JGP Višegrad spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla. Nalazile su se u Mercedesu kojim je upravljao N.H. (1972.).

Četiri osobe bile su bez identifikacionih dokumenata i izjavile da dolaze iz Iraka i Pakistana, dok je peti državljanin Tunisa posjedovao dokumente. Pregledom Tunižanina nađeno je i sedam pasoša koji su oduzeti. Službenici JGP Višegrad nastavljaju raditi na ovom slučaju.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, protiv bh. državljana bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, piše N1.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...