Stjepan Kljujić: KOS djeluje u BiH, šta mislite zašto postoji Naša stranka

Preporučujemo

Ratni član Predsjedništva BiH, Stjepan Kljujić u opširnom intervju za Vijesti.ba govorio je o ruskom utjecaju u Bosni i Hercegovini, politici HDZ-a ali o i djelatnosti Kontraobavještaje službe.

Kljujić smatra da se Rusija se vratila u hladni rat jer je Putin ojačao jedinstvo Rusije. To jedinstvo nije racionalno i dobrovoljno nego režimsko.

- -

“On sada hoće da udara kontru Zapadu time što pravi incidente, a Balkan je izvanredan za to. Priča o tradicionalnom bratstvu Srba i Rusa nikad nije donijela nikakve koristi. Tito kome su Rusi pomogli 1944. da uđe u Beograd, istjerao ih je za 15 dana kad je vidio šta rade. Dakle, Rusija kao velika sila traži incidentne situacije ovdje, i da instrumentalizira sukobljene strane a nikada i nikome ona ne pomaže ni materijalno ni politički”, mišljenja je Kljujić.

Kljujić smatra da je HDZ tragičan za hrvatski narod u BiH.

“Morate znati de je 1999. bilo 83 posto bosanskih Hrvata i 17 posto hercegovačkih. Kad su se oni počeli praviti važni ja sam njima zakazao konvenciju u Mostaru da ih tu pobijedim i ponizim, i to je bila velika prednost”, rekao je.

“Međutim, najtragičniji trenutak je dogovor u Karađorđevu, koji je spušten na nižu razinu. 12.maja 1992 u Gracu su ga nastavili Boban i Karadžić, a to je sve učinila Kontraobavještajna služba”, mišljenja je Kljujić.

- -

Dodaje da KOS ima značajnu ulogu u Hrvatskoj i još značajniju ulogu u Bosni i Hercegovini.

“Jer pogledajte, ako je osnovana Naša stranka, što je osnovana samo u Federaciji. Kada pogledate strukturu toga i ko je sve tu, da ne idemo u detalje, onda vam je jasno da to stranka koja treba da paralizira život u Federaciji, a nema je u Republici Srpskoj. Kada pogledate kako vuku poteze neki ljudi, sve vam je jasno”, rekao je Kljujić.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...