Predstavnici UEFA-e dolaze na stadion “Asim Ferhatović Hase”

Preporučujemo

Povodom najavljene kontrole o ispunjavanju kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” na Koševu koju će provesti stručnjaci iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), u utorak 13. marta 2018. godine sa početkom u 10 sati će na Stadionu biti održan sastanak na kome će osim najavljene delegacije UEFA-e također biti prisutni predstavnici Općine Centar, Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom će predstavnici Općine prezentirati konkretne korake na modernizaciji stadiona na Koševu koje je poduzela ova lokalna zajednica u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, za šta su zajedno izdvojili iznos od milion konvertibilnih maraka.

- -

U okviru pomenutog sastanka na stadionu na Koševu načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovor sa odabranim izvođačem radova koji će biti zadužen za pojačanje rasvjete na reflektorima na stadionu „Asim Ferhatović Hase“, što je jedan od uvjeta za odigravanje međunarodnih utakmica koje su propisale FIFA i UEFA.

Najnovije

Gradonačelnik Beograda prijeti sukobima ako izgubi vlast: Ići ćemo da se bijemo po ulici

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Srpska napredna stranka (SNS) spremna da "ne prizna" izbore i da...