Thaci: Prijateljska posjeta sjeveru Kosova

Preporučujemo

Predsjednik Kosova, Hashim Thaci, je izjavio kako je danas imao čast da prošeta po sjeveru Kosova, da čamcem obiđe jezero Gazivoda i istakao da je to dio teritorije Republike Kosovo. U obraćanju medijima na jezeru Gazivoda Thaci je rekao da je prilikom posjete imao posebne emocije obilazeći ovaj dio Kosova.

Kosovski predsjednik je rekao da rukovodstvo zemlje i on lično kao predsjednik rade za novo, evroatlantsko, multietničko Kosovo.

- -

“Sreo sam se sa nekim lokalnim Srbima sa kojima sam u prijateljskom i srdačnom razgovoru popio kafu. Ja služim svim građanima Kosova“, rekao je Thaci.

Zajedno sa Thacijem u posjeti Gazivodama i prelazu Brnjak su bili ministar finansija Bedri Hamza, direktor Kosovske obavještajne agencije Shpend Ahmeti i direktor Kosovske policije Rashit Calaj.

Agencija Beta saznaje da su se svi pripadnici Rosu povukli sa sjevera i vratili u svoje baze kada je Thaci završio posjetu Gazivodama i Brnjaku.

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...