U BiH danas umjereno do pretežno oblačno, mogući pljuskovi i grmljavina, kakvo će vrijeme biti narednih dana

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 25, na jugu i sjeveru do 28 stepeni Celzijusa. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovina, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura oko 23 stepena, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

- -

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne i dio noći se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U petak sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 28 stepeni.
Prvog dana vikenda umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći u Bosni je lokalno moguća slaba kiša i pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu zemlje do 22, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...