Uhapšen na području Trebinja: Zatražen pritvor za državljanina Crne Gore zbog krijumčarenja migranta

Preporučujemo

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor za Zorana Filipovića, državljanina Crne Gore, osumnjičenog za organiziranje grupe za krijumčarenje migranata, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

Filipović je uhapšen na području Trebinja. Kako je saopćeno, dežurni tužilac Tužilaštva BiH je koorodinirao aktivnosti s Graničnom policijom Bosne i Hercegovine koje su se odnosile na to hapšenje.

– Osumnjičeni Zoran Filipović, zvani Mrvica, rođen 1979. godine u Nikšiću, državljanin Republike Crne Gore, sumnjiči se da je, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, za ugovorenu novčanu naknadu, prihvatom i prevozom omogućio migrantu s područja Kosova ilegalni prelazak granice kao i nezakonit boravak na području BiH, a koji nije ispunjavao uslove za zakoniti ulazak i boravak u BiH, sve sa ciljem njegovog daljeg krijumčarenja prema zemljama EU – navedeno je u saopćenju.

Dodaje se da je nakon ispitivanja, tužilac uputio prema Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog zbog opasnosti od bjekstva s obzirom na to da je strani državljanin, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...