Za sanaciju šteta od poplava i utopljavanje škola u Hercegovini 200.000 KM iz proračuna FBiH

Preporučujemo

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je potpisao ugovore o sufinanciranju radova za projekte sanacije šteta nastalih usljed poplava i klizišta, te utopljavanja zgrada radi uštede energije s načelnicima općina Grude, Čitluk i Ljubuški.

S načelnikom Općine Grude Ljubom Grizeljem potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova za Projekat sanacije šteta nastalih usljed poplava i klizišta sa sredstvima u iznosu od 100.000 KM za “Zaštitu platoa O. Š. Ruđera Boškovića od bujičnih voda“. Općina Grude će za ovaj projekat izdvojiti 100.000 KM.

S načelnikom Općine Čitluk Marinom Radišićem potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova za Projekat energijske učinkovitosti u iznosu od 50.000 KM za “Rekonstrukciju krovišta Osnovne škole Ćerin”. Općina Čitluk će za projekat obezbijediti 9.785,83 KM.

S načelnikom Općine Ljubuški Nevenkom Barbarićem potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova za Projekat energijske učinkovitosti u iznosu od 50.000 KM za “Utopljavanje Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić, područna škola Studenci”. Za ovu svrhu općina će izdvojiti 14.388,15 KM.

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja.

Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Najnovije

Zara nakon poziva na bojkot obrisala fotografije koje aludiraju na genocid u Gazi

Nakon što je španski brend Zara objavio fotografije svoje najnovije kolekcije, na sebe je navukao bijes javnosti širom svijete,...