Zahiragića stisli “nezavisni” zastupnici: Ko god napusti stranku dođe u zadnji red

Preporučujemo

Zastupnik Haris Zahiragić imao je neobičnu molbu za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedina Okerića na današnjoj sjednici.

– S obzirom na to da se povećava Klub samostalnih zastupnika, nama se smanjuje ovdje radni prostor. Klub SDA je najveći klub u Skupštini KS i dobili smo pola predzadnjeg i pola zadnjeg reda. Evo sada su nas stisli, ko god napusti stranku dođe u zadnji red. Napravite nam adekvatan prostor za rad i ravnomjerno raspodijelite zastupnike u Skupštini KS kako ne bih morao svaki put požuriti da stavim karticu na svoje mjesto jer mi je već dva puta mejsto zauzeto kada dolazim – kaže Zahiragić.

Klub samostalnih zastupnika u Skupštini KS broji četiri zastupnika. To je bio Damir Marjanović iz Pokreta Za nove generacije, a kasnije su se ovom klubu pridružili Redžo Lemezan napustivši Našu stranku te Admela Hodžić i Elza Gaković koje su istupile iz Stranke za BiH.

Najnovije

Srbija bi se mogla naći kao domaćin narednog svjetskog klimatskog samita

Moldavija se već kandidovala za predsedavajuću samita UN-a o klimi sljedeće godine (COP29), a Srbija također razmišlja o tome...