Zoran Radojičić novi gradonačelnik Beograda

Preporučujemo

Skupština Beograda izabrala je danas direktora i doktora Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda, dok je za njegovog zamenika izabran dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić, javlja Anadolu Agency (AA).

Za Radojičića je tajnim glasanjem glasalo 67 odbornika, nevažećih je bilo deset.

Radojičić se na početku sednice Gradske skupštine osvrnuo na osnovne smernice na osnovu kojih će raditi ubuduće.

“Naš plan je da nastavimo velike investicije i projekte, izgledom i kvalitetom života omogućimo da svaki dan bude sve bolje”, rekao je.Radojičić je naglasio da novo rukovodstvo Beograda ima zadatak da nastavi tamo gde su prethodnici stali.”Da odgovorno, transparentno i profesionalno upravljamo javnim poslovima”, kazao je.On je rekao da je konstantno poboljšanje položaja i standarda grada takođe jedan od prioriteta njegovog budućeg rada.

Za članove Gradskog veća izabrani su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Stevo Marušić, Miloš Dangubić, Gavrilo Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević, Vladimir Jestratijević, Slobodan Šolević i Milan Janković.

Tokom rasprave, odbornik u Gradskoj skupštini sa liste bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa “Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju” Nikola Jovanović upitao je kandidata za gradonačelnika Zorana Radojičića zašto pristaje da bude smokvin list za kontinuitet vlasti onih koji su bili u sukobu interesa, na šta je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković odgovorio pitanjem za Radojičića zašto sedi pored Đilasa koji je “upropastio grad”.

Gradonačelnik se bira na period od četiri godine.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...