Zvizdić čestitao 1. maj: Mnogi naši građani nemaju radno mjesto i plaću dostojnu čovjeka

preporučujemo

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

– Na dan kada se prisjećamo duge i važna borbe za radnička prava, u ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, želim da istaknem našu potpunu posvećenost i uporan rad na poboljšanju ukupnog standarda i povećanju zaposlenosti naših građana. Tri godine kasnije, i pored vidljivih rezultata, ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer i danas mnogi naši građani još uvijek nemaju radno mjesto i ne primaju plaću kako bi živjeli život dostojan čovjeka, dok se mnogim koji rade krše prava i reducira kvalitet radnih uslova.

Zbog toga, svi zajedno moramo raditi više, bolje i u interesu države, radnika i svih građana, provoditi reforme koje su teške, duge i ponekad bolne, ali reforme koje će nam pomoći da ojačamo privredu, privučemo nove investicije i otvorimo nova radna mjesta.

Čestitam vam 1. maj – Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima, navodi Zvizdić.

Pročitajte:  Konakovićev NiP gubi podršku zbog dovođenja Zvizdića na mjesto potpredsjednika

Najnovije

Zašto niko nije uhapšen zbog uništavanja Fabrike duhana Sarajevo?

Proteklih dana policija je uhapsila skoro kompletan menadžment jedine domaće farmaceutske kompanije Bosnalijek, usred svjetske pandemije koronavirusa čiji se...