Zvizdić čestitao 1. maj: Mnogi naši građani nemaju radno mjesto i plaću dostojnu čovjeka

Preporučujemo

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

– Na dan kada se prisjećamo duge i važna borbe za radnička prava, u ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, želim da istaknem našu potpunu posvećenost i uporan rad na poboljšanju ukupnog standarda i povećanju zaposlenosti naših građana. Tri godine kasnije, i pored vidljivih rezultata, ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer i danas mnogi naši građani još uvijek nemaju radno mjesto i ne primaju plaću kako bi živjeli život dostojan čovjeka, dok se mnogim koji rade krše prava i reducira kvalitet radnih uslova.

- -

Zbog toga, svi zajedno moramo raditi više, bolje i u interesu države, radnika i svih građana, provoditi reforme koje su teške, duge i ponekad bolne, ali reforme koje će nam pomoći da ojačamo privredu, privučemo nove investicije i otvorimo nova radna mjesta.

Čestitam vam 1. maj – Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima, navodi Zvizdić.

Najnovije

Veliki požar na brdu Žuč iznad Sarajeva: Zbog nepristupačnog terena vatrogasci pješke idu na požarište

Večeras je na brdu Žuč iznad Sarajeva došlo do velikog požara koji još uvijek nije ugašen, potvrđeno je za...