U BiH za vikend pretežno oblačno vrijeme s kišom

Preporučujemo

U većem dijelu Bosne danas će biti sunčanije uz umjerenu naoblaku, a više oblačnosti očekuje se u Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalno malo kiše može pasti na sjeveru Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren, u drugoj polovini dana povremeno i sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera.

- -

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 23 stepena, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša je moguća na području Hercegovine i jogozapadne Bosne. Poslijepodne ili tokom noći kiša u cijeloj zemlji. U kasnim večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje na planinama i u višim područjima centralne i istočne Bosne. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima jugozapadni. Poslijepodne u Bosni vjetar u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od osam do 14, na sjeveru Bosne do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveru Bosne do 20 stepeni.

U nedjelju jutro i prijepodne pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Poslije podne prestanak padavini i postepeno smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do osam, a dnevna od četiri do 10, na sjeveru Bosne i u Hercegovini do 14.

U ponedjeljak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od osam do 14, a u Krajini, Posavini i Hercegovini do 17 stepeni.

Najnovije

Zbog američkih sankcija SDS ne može na izbore, SNSD može

Ukoliko promijeni ime stranke, SDS će ostati bez članova biračkih odbora, jer, prema amandmanima na Izborni zakon BiH koje...