U Velikoj Kladuši ubijen svjedok pokajnik Eldin Ćerimović, policija traga za počiniocem

Preporučujemo

U Velikoj Kladuši jutros se dogodilo ubistvo, potvrđeno je za Faktor iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

– Policija je dobila dojavu u 9:20 sati od osobe koja je pronašla beživotno tijelo u naselju Gredina u Velikoj Kladuši. Policija je pronašla muškarca sa dvije prostrelne rane i drugim povredama u predjelu glave. Imao je dvije prostrelne rane na grudima. Istražitelji su našli i dvije čahure koje potiču od pištolja. Radi se o osobi s inicijalima E.Ć. rođenoj u Bihaću 1988. godine, a nastanjenoj u Velikoj Kladuši. Obaviješten je dežurni tužilac, prisutan je bio i mrtvozornik i ovo djelo je okarakterisano kao krivično djelo ubistvo. U toku su istražne radnje i više informacija bit će poznato sutra – rekao je Adnan Beganović, portparol Uprave policije MUP-a USK-a.

- -

Portal Istraga je objavio da se radi o Eldinu Ćerimoviću, koji je bio svjedok pokajnik protiv narko grupe Dine Muzaferovića Cezara iz Velike Kladuše.

– Prema porikupljenim saznanjima proizilazi da je organizovanu grupu ljudi organizovao i rukovodio D.M. iz Velike Kladuše, a što je potvrđeno rezultatima provedenih posebnih istražnih radnji i Zapisnikom o ispitivanju osumnjičenog Eldina Ćerimovića – napisao je tužilac Džermin Pašić u optužnici u predmetu Darko Jovanović i drugi.

D.M. je Dino Muzaferović. Ali, osim u činjeničnom opisu, njegovog imena nema u Pašićevoj optužnici u predmetu protiv Darka Jovanovića i drugih optuženih u slučaju poznatom kao “Escobar” koji se odnosi na plantažu marihuane u blizini Velike Kladuše.

Eldin Ćerimović je bio šestooptuženi. I bio je ključni svjedok protiv Dine Muzaferovića, što i u samoj optužnici navodi državni tužilac Džermin Pašić, objavila je Istraga.

Najnovije

U FBiH terapiju čeka i po 200 oboljelih od multiple skleroze; žale se: Donosioci odluka ne shvataju…

  U Federaciji Bosne i Hercegovine u ovom trenutku ima oko 800 oboljelih od multiple skleroze koji trebaju adekvatnu terapiju. No...