Bimal će graditi novo skladište vrijedno više miliona maraka

Preporučujemo

Vlada Distrikta Brčko prodat će parcelu zemljišta preduzeću Bimal Brčko za izgradnju skladišta, navodi se o prijedlogu vladine odluke o specijalnoj pogodbi.

Preduzeću Bimal, članici Studen&Co Holdinga, Vlada Distrikta prodat će parcelu površine 5.667 kvadrata, koja se nalazi između postojećih industrijskih kolosijeka i zemljišta u vlasništvu Bimala u Brčkom. Cjelokupno okolno zemljište koje graniči sa ovom aprcelom je u vlasništvu je Bimala.

Procijenjena tržišna vrijednost parcele iznosi 345.637 maraka. Bimal se obavezuje da će na ovom zemljištu izgraditi skladište, za proširenje trenutnih skaldišnih kapaciteta, u što će uložiti tri miliona maraka.

Ovu investiciju realizovat će u roku od tri godine od zaključenja kupoprodajnog ugovora, uz mogućnost zaključenja aneksa o produženju roka za 18 mjeseci u slučaju neispunjenja obaveza.

Najnovije

Smajić o blokadama i ucjenama u Parlamentu BiH: Korektno bi bilo da kažete da vladajuća koalicija ne postoji kako građani ne bi više bili...

Dom naroda Parlamentarne skupštine (PS) Bosne i Hercegovine (BiH) na današnjoj sjednci nije usvojio izmjene tri zakona jer su...