Body kamere u ovom trenutku nisu prioritet za FMUP

Preporučujemo

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nisu u budžetu planirali nabavku body kamera za policijske službenike Federalne uprave policije, saznaje Fena u kabinetu federalnog ministra.

– U narednoj godini namjeravamo ojačati Federalnu upravu policije u materijalno-tehničkom smislu kroz kupovinu opreme te nastaviti raditi na podizanju profesionalnih standarda policijskih službenika – rekao je Feni Ervin Mušinović, federalni inspektor, šef Kabineta federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka.

- -

Prema njegovim riječima, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova postavilo je prioritete koji se prevashodno odnose na kupovinu savremene policijske opreme i vozila, a “u ovom momentu body kamere nisu prioriteti”.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica jučer je izjavio da očekuje da bi se tzv. body kamere mogle naći na uniformama policajaca u Kantonu Sarajevo u drugom kvartalu iduće godine.

Kako je rekao Katica, ove kamere omogućavaju snimanje audio i videozapisa koji pružaju jasan dokaz u nepredviđenim situacijama.

Najnovije

Gradonačelnik Beograda prijeti sukobima ako izgubi vlast: Ići ćemo da se bijemo po ulici

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Srpska napredna stranka (SNS) spremna da "ne prizna" izbore i da...