Gradonačelnik 23. maj proglasio Danom žalosti na području grada Tuzle

Preporučujemo

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada Tuzle, povodom tragičnog događaja i gubitka života naših sugrađana Amele Čičkušić i njene dvoje malodobne djece A.Č. (9) i A.Č.(2), saopćeno je iz Grada Tuzla.

– Dan 23. maj 2024. godine (četvrtak) proglašava se Danom žalosti na području grada Tuzle.

- -

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli. U skladu s danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima naših tragično stradalih sugrađana.

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić izražava svoje najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje malodobne djece A.Č.(9) i A.Č.(2) – navedeno je u saopćenju.

Dženaza svirepo ubijenim Ameli Čičkušić (34) i njeno dvoje djece, devetogodišnjem Amaru i dvogodšnjoj Ajni, bit će klanjana ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli u četvrtak, 23. maja, u 16.45 sati.

- -

Ukop će biti obavljen na mezarju “Izgon”.

Amela i njeno dvoje djece ubijeni su u tuzlanskom naselju Stupine. Njen suprug i otac djece Mujaga Čičkušić u nedjelju navečer počinio je samoubistvo skokom sa zgrade u istom tuzlanskom naselju, u neposrednoj blizini zgrade u kojoj je bio nastanjen.

U stanu u kojem je izvršeno trostruko ubistvo pronađena je sjekira.

Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK, je kazao danas da, prema dosad prikupljenim dokazima, sve upućuje da je ubistva počinio suprug ubijene žene, koji je počinio samoubistvo, ali da Tužilaštvo konačnu ocjenu može dati tek kada budu završena sva vještačenja.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...