POKUŠAO SE OPRATI, ALI TO MU NEĆE POĆI ZA RUKOM: “Nenade Nešiću, vi ste moralno i ljudsko dno”

Preporučujemo

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, koji je u jednoj srbijanskoj TV emisiji pričao “viceve” na račun ubijenih u genocidu u Srebrenici, susreo se sa mnogo komentara kritike zbog tog sramotnog ponašanja.

Nakon što su njegove izjave objavili mediji, Nešić je pokušao da se “opere”, ali mu to svakako nije i neće poći za rukom.

- -

Među reakcijama na njegov skandalozni istup našla se i ona Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK), a koju prenosimo u nastavku:

“Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija je najveća pobjeda protiv vaših anticivilizacijskih ponižavanja žrtava genocida u Srebrenici.

Vi ste moralno i ljudsko dno. Vaši neljudski vicevi na račun ubijenih u genocidu u Srebrenici govore jasno o vama kao neprijatelju istine i pravde. Kako vas nije stid da i dalje ostanete ministar sigurnosti BiH.

Vaša izjava je izazvala zgrađanje velikog broja ljudi, ne samo u BiH nego i svijetu. Tolika količina bešćutnosti, rijetko je viđena. IGK poziva Visokog predstavnika u BiH da odmah smjeni ministra Nešića. IGK će podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra”, navodi se u njihovoj reakciji.

- -

 

 

 

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...