Ina greškom sipala pogrešna goriva u vozila

Preporučujemo

Na benzinskoj pumpi Ine u Primoštenu (Hrvatska) na točioniku za Eurosuper gorivo, odnosno benzin, greškom se našlo dizelsko.

Jedan motorist je kazao da su mnogi vozači u svoja vozila nasuli pogrešno gorivo te da su zbog toga pohitali u prve automehaničarske radnje.

- -

“Da, to je tačna informacija. Ina je priznala grešku i mi smo reklamirali ovaj slučaj. Sigurno desetak ljudi bilo je oštećeno zbog sipanja pogrešnog goriva”, kazao je motorist koji je u svoj motor također nasuo pogrešno gorivo.

Ina je, tvrdi, uvažila prigovor oštećenih vozača, priznala pogrešku i obećala snositi eventualne troškove kvarova na automobilima i ostalim vozilima.

“Odmah su obavili dodatne provjere. Na kraju su zaključili da su pogriješili te zabranili sipanje na tom mjestu gdje je uliveno pogrešno gorivo”, kazao je za Dalmaciju Danas.

“Ja sam motorist, imam svoj motoklub i baš smo se spremali za jednu vožnju. Međutim, kako sam rekao, došlo je do pogreške, pa smo nekoliko sati morali ispumpavati gorivo iz motora. Moje vozilo je dosta novo, pa sam brzo primijetio da nešto nije kako treba “, dodao je.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...