Kako su sarajevski policajci spriječili haos na Grbavici: Navijači okitili vozila i krenuli u “svatove”

Preporučujemo

Pripadnici najvatrenijih navijača Sarajeva – Hordi zla do u najsitnije detalje planirali su napad na navijače Željezničara – Manijake, saznaje portal Oslobođenje.ba.

Prema saznanjima, huligani su bili i “maštoviti”. Kako bi bili sigurni da neće biti raskrinkani, na Vracama su okitili vozila kao da idu u svatove!

- -

Potom su se u koloni vozila, kamuflirali kao pravi svatovi, te spustili do hotela Bristol, gdje jer njihov plan, srećom, osujećen od sarajevskih policajaca.

Upravo u trenutku kada su bili raskrinkani, B. H. (23) iz Goražda, nastanjen u Sarajevu i M. S. (27) iz Sarajeva, nastanjen u Vogošći, vozilima su krenuli na policajce. Kao što je poznato, dvojica policajaca su povrijeđena, a osumnjičeni su nedugo poslije uhapšeni.

Podsjetimo, među uhapenim su i A. B. (33) iz Sarajeva, A. Ć. (33) iz Sarajeva, N. B. (25) iz Bugojna i Dž. Dž. (29) iz Tuzle, svi nastanjeni u Sarajevu, koji su bili saučesnici.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su policajci pronašli više palica, kao i građevinskih i motociklističkih kaciga, koje su osumnjičenima trebali služiti kao zaštita prilikom napada.

- -

Isti izvor je otkrio da je pronađena i “neuobičajna pirotehnika”. Kako saznajemo, radi se o pirotehnici koja je izuzetno zapaljiva i pogodna za izazivanje požara. O razmjerima i posljedicama spriječenih nereda može se samo nagađati, ali zasigurno je da su policajci odradili veliki posao.

Istovremeno, policajci su došli i do saznanja da Horde zla planiraju nerede i tokom utakmice na Grbavici, nakon čega je i donesena odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača.

Nezvanično saznajemo da policajci obavljaju opsežnu istragu kako bi se utvrdilo ko stoji iza planiranih nereda te da će, najvjerovatnije, biti i novih hapšenja.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...