Lions Klub podržao Udruženje Srce za djecu

Preporučujemo

Lions Klub Centar Sarajevo je u petak organizirao uspješnu humanitarnu donatorsku veče za pomoć djeci oboljeloj od raka. Lions Klub Centar, zajedno sa Prvim ženskim lions klubom, koji djeluju već 15 godina pod sloganom “Mi pomažemo”, kao integralni članovi Lions Clubs International (LCI), najveće svjetske servisne organizacije, koja broji preko 1.400.000 članova u preko 200 zemalja svijeta.

Uspješnoj večeri je prisustvovalo oko 60 gostiju, a održana je i aukcija vina Carska vina – Grga Vasilj, te aukcija slika doniranih Udruženju od strane akademskih slikara. Cjelokupan prihod ostvaren od donacija, te prodaje vina i slika, biće utrošen u akviziciju opreme i formiranje Mobilnog tima Udruženja Srce za djecu, koji će pružati psihosocijalne usluge djeci oboljeloj od raka i njiihovim porodicama na teritoriji FBiH. Mobilni tim će također služiti kao spona između Udruženja i jedinica lokalne samouprave.

- -

Projekat mobilnog tima će podržati i Lions Fondacija centrala LCIF-a u Chicagu, koji će duplirati sredstva prikupljena od strane Lions Kluba Centar. LCIF je inače prije par dana sa Childhood Cancer International (CCI) potpisao Ugovor o saradnji na polju raka kod djece, te se nadamo da je ova inicijativa nastavak još uspješnije saradnje sa Lionsima. Lionsi Bosne i Hercegovine su u poslijeratnom periodu u BiH uložili preko 12 miliona KM pomoći, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

Prisutnima su se obratili dr. Edin Herceglija, predsjednik Lions Kluba Centar, Fikret Kubat, predsjednik Udruženja Srce za djecu, te jedan od osnivača Lions Kluba Centar Sarajevo, dr. Mehmed Kundurović. Voditelj programa je bio Emir Cocalić. Uz sjajnu atmosferu gosti su uživali uz muziku.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...