Tokićev Bošnjački pokret izlazi na izbore u Kantonu Sarajevo

Preporučujemo

Vijeće zajednice Bošnjačkog pokreta Sarajevo donijelo je odluku o učešću na Općim izborima u oktobru 2018. sa kandidatskom listom za Skupštinu Kantona Sarajevo.

-Unutarstranačke frakcijske borbe vladajućih stranaka, lažne podjele na tzv. ljevicu i desnicu uz permanentno socijalno raslojavanje i enormno bogaćenje pripadnika vladajućih oligarhija i tzv. ljevice i desnice bezikakvih promjena u proteklih 16 godina dovela je većinu građana glavnog grada BiH u ponižavajući položaj uz opštu obespravljenost.

Izražena nepravda koju je produkovala aktuelna vlast u svim segmentima življenja u Sarajevskom kantonu, visok stepen korupcije u državnoj administracije i javnim preduzećima uz katastrofalnu neprofesionalnost i neefikasnost, opća nesigurnost građana i njihove imovine te nerazjašnjena ubistva opredijelilo je Vijeće Bošnjačkog pokreta da pokrenu aktivnosti građana za krupne političke promjene, saopšteno je iz Bošnjačkog pokreta na čijem je čelu Sejfudin Tokić.

(Index.ba)

Najnovije

Netanyahu: Ovo je početak kraja Hamasa

Izraelski premijer kaže da su se proteklih dana desetine boraca Hamasa predali izraelskim snagama. - Oni polažu oružje i predaju...